Monet

Monimuotoinen BDSM-lyhytelokuva

Esittely

Monet (työnimi) on BDSM-lyhytelokuva. Elokuvan tarkoitus on näyttää harrastuksen kuuluvan kaikille - sukupuoleen, seksuaaliseen suuntaukseen, kokoon, ihonväriin tai yleisemmin ulkomuotoon katsomatta. Monet’lla halutaan välittää sitä kehopositiivisuutta ja hyvinvointia, mitä BDSM-yhteisöön kuuluvat toisilleen antavat. Elokuvalla halutaan ikuistaa monimuotoisuutta juhliva ja rakastava katse, joka kohtaa yhteisöön tulijan. Monet tuo esiin myös harrastuksen pehmeän ja välittävän puolen - kyse on paitsi kovasta sessioinnista, myös välittämisestä, huolenpidosta ja hellästä syliin ottamisesta.

Elokuvassa nähdään valmistautuminen - arkivaatteista luopuminen, oikeaan mielentilaan siirtyminen, tekemisestä sopiminen; pari tai ryhmä kerrallaan tapahtuvat sessiot, jotka elokuvan montaasissa limittyvät toisiinsa erilaisten kehojen, persoonien ja tapahtumien virraksi; lopuksi rentoutuminen, palaaminen arkiminään, poistuminen yksin tai ryhminä. Elokuva rinnastaa erilaiset ihmiset osoittaen, että olemme erilaisuuksistamme huolimatta samanlaisia ja tarvitsemme ja annamme toisillemme samoja asioita.

Monet kurkistaa BDSM-kulttuuriin (Bondage [sitominen], Discipline/Domination [kuri, dominointi], Submission/Sadism [alistuminen, sadismi] ja Masokismi). Rajutkin teot ovat lopulta vain välineitä nautintoon ja välittämiseen.

Monet on suunnattu kehopositiivisuudesta kiinnostuneille ja kaikille, joille kinky on uusi tai jännittävä asia. Elokuvassa on osittaista alastomuutta ja väkivaltaiselta vaikuttavia tilanteita, mutta esitystapa on turvallinen ja taide-elokuvan esteettinen.

Elokuvan ohjaa Turun taideakatemiasta 2017 valmistunut Fýr Romu, tuottajina toimivat valokuvaaja Tomi Junnila ja teatteriopiskelija Linn Gröndahl. Käsikirjoitus on työryhmän. Elokuvan virallisena tukijana on Turun BDSM-yhdistys ry (“Turun Baletti”).

Elokuva kuvataan elokuussa 2018, kuvauspäiviä on kaksi. Elokuva pyritään saamaan ensiesitykseen vuoden 2018 Vinokino-festivaaleilla syksyllä.

Elokuvaan haetaan 11.7. mennessä noin pariakymmentä mahdollisimman monimuotoista mallia: kaikkia sukupuolia, ihonvärejä, kokoja, ikiä, seksuaalisia suuntautumisia, erilaisia ulkomuotoja - myös ei-perinteisen hyvännäköisiä.

Tuotantokustannuksiin pyritään hakemaan tukea monimuotoisuutta ja seksuaalista vapautta tukevilta järjestöiltä sekä muilta kiinnostuneilta tahoilta. Toivomme myös löytävämme järjestöjen kautta tiedotuskanavia mallien etsimiseen.

Lisätietoja antavat:
Ohjaaja Fýr - fyr ät iki piste fi, 0500 825 252
Tuottaja Tomi - topeju ät badzilla piste net
Tuottaja Linn - monnicasting ät gmail piste com