Monet

Monimuotoinen BDSM-lyhytelokuva

Usein kysytyt kysymykset

Miksi teette tätä?

Uskomme vahvasti BDSM-skenen hienouteen, kehopositiivisuuteen ja seksuaaliseen monimuotoisuuteen. Olemme myös huomanneet yhteisössä suuren vapauden ulkomuodolle ja erilaisuudelle muutenkin. Mieleemme tuli, että tästä saisi kiinnostavan elokuvan.

Saavatko elokuvan tekijät palkkaa?

Kukaan tekijöistä ei saa palkkaa.

Missä elokuvaa esitetään?

Elokuvan ensiesitys tulee tapahtumaan elokuvafestivaalilla tai -kilpailussa. Vielä emme varmasti tiedä millä festivaalilla. Haluaisimme elokuvamme myös Yle Areenalle tai muulle laajasti näkyvälle medialle, mutta sopimuksia päästään tekemään vasta elokuvan valmistuttua.

Mitä kuvauksissa tapahtuu?

Monet-lyhytelokuvassa kuvataan useita eri ihmisten sessioita, jotka editoidaan yhtenäiseksi elokuvakohtaukseksi, montaasiksi. Kysymme mukaan ilmoittautuvilta, millaisia asioita he mieluiten sessioissa tekevät. Näistä ideoista teemme käsikirjoituksen, jonka kaikissa sessioissa on jonkin verran toistuvia elementtejä. Kuvauksissa jokainen tekee omaa sessiotaan useamman kerran, ja kuvaaja kuvaa tapahtumia. Välillä voidaan pyytää tekemään yksityiskohtia moneen kertaan, jotta saadaan esim. kuvamateriaalia useista eri suunnista tai eri koossa.

Yhdelle ryhmälle kuvaus kestää noin tunnin - puolitoista. Varautukaa kuitenkin, että voitte joutua odottelemaan oman ryhmänne kuvausaikaa. Pyrimme aikatauluttamaan eri ryhmät mahdollisimman fiksusti etukäteen, mutta viivästyksiä ja muutoksia voi tulla.

Mistä tietää mitä pitää tehdä?

Ennen kuvauksia kaikkien kanssa sovitaan toiminnasta. Kuvauspäivänä tapahtumat luonnollisesti vielä kerrataan ja kuvattaessa ohjaaja kertoo tarvittaessa, mitä tehdä.

Mitä pitää ottaa kuvauksiin mukaan?

Omat asut, lelut ja mahdolliset muut tarvikkeet. Lisäksi toki sellainen matkavarustus, millä nyt selviää päivän matkasta muuten.

Maskeeraaja tekee kaikille ennen kuvauksia yksinkertaisen perusmeikin kiillon estämiseksi. Mikäli sinulla on esim. erityisen herkkä iho, ota mukaan omat meikit tai ilmoita asiasta etukäteen.

Kuinka monta päivää kuvaatte?

Monet-lyhytelokuvan kuvauspaikkaa lavastetaan ja valmistellaan yksi päivä, kuvaukset kestävät kaksi päivää. Yhden kuvauspäivän aikana pyritään kuvaamaan 5-6 sessiota.

Kuinka kauan kuvauspäivä kestää?

Kuvaukset alkavat klo 10 ja päättyvät klo 18. Eri ryhmien välissä on noin 15 min tauko.

Iltapäivällä on tarjolla lounas. Kahvia/teetä sekä pientä purtavaa on tarjolla koko ajan.

Millä kameralla kuvaatte?

Elokuva kuvataan Blackmagic -elokuvakameralla. Tekninen laatu on siis korkea.